fbpx
Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.

Nijmeegse 4-daagse wandelen? Zo bereid je je optimaal voor!

Over niet al te lang klinkt ook dit jaar weer het startsignaal van de Nijmeegse 4-daagse. Zoals de naam al aangeeft, vier dagen lang wandelen door de bosrijke en groene omgeving van Nijmegen. Een super gezonde bezigheid gecombineerd met de gezelligheid van medewandelaars. Om frustraties, irritaties of blessures te voorkomen is een goede voorbereiding erg belangrijk! Daarom zetten wij een aantal aandachtspunten voor jou op een rij:

1. Laat je persoonlijk adviseren over wandelschoenen

Wandelschoenen maken of breken jouw Nijmeegse 4-daagse. Dit is niet het onderdeel waar je op wilt besparen. Welke wandelschoen het beste bij jou past is afhankelijk van veel factoren zoals gewicht, lengte, voetstand en mogelijke blessures die je hebt. Er zijn geen algemene richtlijnen, het is voor iedereen persoonlijk.

2. Draag anatomisch gevormde wandelsokken

Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar je wandelsokken zijn een belangrijk verlengstuk van je wandelschoen. Voor optimaal comfort ga je voor een anatomisch gevormde wandelsok die de voet op de juiste punten ondersteund. Daarnaast moet de wandelsok ook vochtregulerend en sneldrogend zijn. Onder meer de wandelsokken van Falke bieden comfort voor verschillende soorten voeten.

Nijmeegse 4-daagse wandelschoenen

3. Doe vooraf een vaatmeting

Je kunt nog zo hard trainen van te voren, maar als de doorbloeding in jouw benen niet goed is, worden je wandelprestaties niet veel beter. Door compressiesokken te dragen wordt jouw doorbloeding gestimuleerd en kun je beter gaan lopen. Wil je weten of jij compressiesokken nodig hebt? Maak dan hier een afspraak en geef je op voor een gratis vaatmeting van Bauerfeind in de Van Bemmelen Outdoor winkel op 10 juli van 10:00 tot 14:00.

4. Werk met verschillende kledinglagen

Hittegolf, miezerregen, harde wind, het kan allemaal in Nederland. Ook tijdens de Nijmeegse 4-daagse. Zorg er daarom voor dat je verschillende lagen kleding draagt en meeneemt:

Laag 1: Goed aansluitend en sneldrogend ondergoed
Laag 2: Vochtregulerend shirt
Laag 3: Afritsbare wandelbroek, ideaal voor warm en koud weer
Laag 4: (Dun) fleecevest als tussenlaag
Laag 5: Lichte, waterdichte, winddichte en ademende jas
Laag 6: Pet of hoed tegen de zon (incl. zonnebrand natuurlijk!)

Nijmeegse 4-daagse voorbereiding

5. Draag een kleine backpack met heupband

Waterbidon, eten, zonnebrand, vest, regenjack, medicijnen, blarenpleisters, etc. Uiteindelijk moet er toch nog best veel mee tijdens de Nijmeegse 4-daagse. Een compacte backpack met heupband is dan de oplossing. Een rugzak zonder heupband gaat na een tijd wandelen snijden in de schouders, vervelend! En alleen een heuptas heeft over het algemeen te weinig ruimte. Iets om te overwegen.

6. Vergeet EHBO en medicijnen niet!

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op de Nijmeegse 4-daagse. Neem daarom altijd een klein EHBO-pakketje mee met (blaren)pleisters, verband, pincet, etc. Ook al is er medische hulp aanwezig, wees voorbereid! Het klinkt super voor de hand liggend, maar vergeet ook niet je eigen medicijnen. Dat zou erg vervelend zijn.

 

Kun jij na het lezen van dit blog toch nog wel wat advies gebruiken? Kom dan langs in onze winkel of maak een afspraak met één van onze wandelexperts.