Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
Tel: 071 - 3 414 909

Fietsen in het donker? Zo ben jij goed zichtbaar

“Is het nu al donker?!” De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden snel korter. Fiets jij al in het donker naar je werk/studie en in het donker weer naar huis? Dan is het ontzettend belangrijk goed zichtbaar te zijn. In de donkere herfst- en wintermaanden zijn fietsers namelijk 3x vaker bij een ongeluk betrokken. Al helemaal met slecht weer. Zo bereid jij jezelf goed voor:

Zorg voor heldere fietsverlichting, die niet kapot is!

Het is nogal een open deur, maar heldere fietsverlichting heeft een groot aandeel in goed zichtbaar zijn voor andere voertuigen. Wist jij dat de kans op een ongeval in het donker met 17 procent afneemt als je goede fietsverlichting hebt? (Rijwiel & Automobiel Industrie) Zorg voor een fel voorlicht en achterlicht die ook echt werken. Bereid je goed voor op de wintermaanden en ga langs bij jouw fietsspecialist voor een servicebeurt.

Draag reflecterende fiets- en regenkleding

Om ervoor te zorgen dat niet alleen jouw fiets maar ook jij goed zichtbaar bent in het donker kan reflecterende fiets- en regenkleding niet ontbreken. Veel fietsers en wielrenners kiezen voor zwarte kleding in plaats van opvallende kleuren zoals wit of geel. Op zich geen probleem, maar dan moet er wel slimme reflectie zijn toegepast. Gerenommeerde merken zoals AGU en Vaude besteden hier veel aandacht aan. Door het gebruik van 3M reflectie materialen ben je in 360° zichtbaar. Naast jacks en broeken wordt reflectie en licht ook slim verwerkt in bijvoorbeeld overschoenen en fietshelmen. Zo ben je niet alleen in het donker, maar ook in het licht goed zichtbaar.

Gebruik reflecterende fietsonderdelen

Een goede en vooral leuke aanvulling op jouw fietsverlichting zijn reflectoren voor in de fietsspaken. Deze heb je in vele leuke vormen en kleurtjes. Zo ben je echt niet te missen. Ook de praktische fietstas is uitstekend te gebruiken voor zichtbaarheid. Zo bevatten de meeste fietstassen duidelijke reflectoren op de zijkant en/of voorkant. Ideaal voor de fanatieke woon-werkverkeer fietsers.

 

Fiets- en wielrenkleding bij Van Bemmelen Outdoor

Bij ons in de winkel vind je een breed aanbod van reflecterende fiets- en regenkleding van AGU en Vaude. Denk aan fiets- en regenjacks, fiets- en regenbroeken, overschoenen, helmen, fietstassen etc.