Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
Tel: 071 - 3 414 909
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen.
Tel: 071 - 3 414 909

Wandelen op IJsland

Laugavegur trail

IJsland is het land van vuur, ijs, geisers, vulkanen en eindeloze groene lavavelden. De leegte en uitgestrekte landschappen van IJsland maken het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. In Zuid-IJsland vind je dan ook de populaire 55 km lange Laugavegur Trail die je langs de ongekende schoonheid van dit bijzondere land brengt. Uiteraard is goede voorbereiding en de juiste uitrusting essentieel voor deze meerdaagse wandeltocht in de onvoorspelbare weersomstandigheden van IJsland.

Zuid-IJsland

Het zuiden van IJsland is een aaneenschakeling van hoogtepunten, zo vind je hier de bekende Golden Circle, het zwarte zandstrand Reynisfjara, het ijsbergenmeer Jökulsárlón en Skaftafell Nationaal Park. De landschappen in Zuid-IJsland zijn afwisselend en bestaan uit uitgestrekte zandvlaktes, groene valleien, rotsachtige maanlandschappen en met mos begroeide lavavelden. Het natuurschoon van Zuid-IJsland maakt het dé regio bij uitstek voor diverse wandeltochten en autorondreizen.

Omgeving Laugavegur

De omgeving van de Laugavegur vind je in Zuid-IJsland, richting het binnenland. Het gebied is alleen bereikbaar voor 4WD auto’s, speciale jeeps en bussen. Het landschap doet surrealistisch aan door de lavavelden, heetwaterbronnen, kolkende watervallen en bizarre lavaformaties. Doordat de Laugavegur zowel op de Noord-Amerikaanse als de Euraziatische tektonische plaat ligt, scheurt de bodem ieder jaar een aantal centimeters uit elkaar. Je loopt daardoor vaak over een oneven terrein waarbij stevige wandelschoenen onmisbaar zijn.

Laugavegur trekking 

In circa 6 dagen wandel je door waanzinnig mooie landschappen. De wandeling start in Landmannalaugar dat bekend staat om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen. Het gedeelte ‘Laugar’ van de naam Landmannalaugar betekent ‘baden’ en verwijst naar de natuurlijke warme bronnen die je hier vindt, waar je heerlijk in kunt ontspannen. Vanuit hier wandel je via een aantal andere plaatsen naar Þórsmörk. De route bevat weinig of geen technische moeilijkheden. Onderweg kom je enkel flinke rivierdoorsteken tegen waarbij wandelstokken, watersandalen of teva’s en een sporthanddoekje goed van pas komen.

Individueel / Groepswandelreis

Het is zowel mogelijk om deze wandeltocht individueel te lopen als in groepsverband. Voor alle wandelingen dien je over een eigen slaapzak, een uitstekende conditie en wandelervaring te beschikken! De groepswandeltocht wordt gedaan onder begeleiding van een ervaren gids die je met een dagrugzak mee op pad neemt. Tijdens de individuele wandeltocht is geen één dag hetzelfde en kun je IJsland optimaal gaan verkennen tijdens een 6- of 7-daagse wandeltocht. Doordat de hutten vaak snel vol zitten is kamperen in een tent bij de hutten een goed alternatief!

Hebben we u enthousiast gemaakt? Klik op de link voor meer informatie. https://creatingstories.nl/