Reistips voor Nieuw-Zeeland

Veilig besteld. Snel geleverd

100% Veilig Betalen

14 Dagen Retourrecht

Veilig besteld. Snel geleverd

100% Veilig Betalen

14 Dagen Retourrecht

Vakantiekleding voor Nieuw-Zeeland: wat moet ik meenemen?

 

Als je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland, vraag je je bij het inpakken van je tas, koffer of backpack wellicht af wat je zoal moet meenemen. Een paklijst is altijd zeer persoonlijk en afhankelijk van het seizoen waarin je reist en wat voor soort reis je gaat ondernemen. In deze lijst geven we je een aantal tips.

 

Soort bagage

Allereerst kun je nadenken over wat voor soort bagage je meeneemt. Als je niet van plan bent om rond te reizen dan is een koffer erg gemakkelijk. We raden een stoffen/softcase koffer aan, deze zijn over het algemeen minder zwaar en kunnen tijdens transport eenvoudig op elkaar worden gestapeld. De meeste reizigers zullen Nieuw-Zeeland ‘on the road’ ontdekken, terwijl ze van plek naar plek reizen. Dit kan zowel een autorondreis als camperreis zijn. Dan is een backpack de beste keuze. Naast je backpack kun je het beste nog een dagrugzak meenemen voor al je waardevolle spullen, eten, drinken, reisgids, belangrijke documenten en geld.

 

 

 

Kleding

Wanneer je naar Nieuw-Zeeland reist zul je ongetwijfeld veel fantastische wandelingen willen ondernemen. Hiervoor zijn goed ingelopen wandelschoenen onmisbaar. Het weer in Nieuw-Zeeland is zeer uiteenlopend en ongeacht de periode waarin je reist, is het verstandig om qua kleding rekening te houden met diverse weersomstandigheden. Kleding die makkelijk te combineren en in laagjes te stapelen is, is ideaal. Voor warme dagen is lichte, katoenen kleding aan te raden. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan zonnebrand, zonnebril en een pet. Wanneer je tijdens onze Europese winterperiode naar Nieuw-Zeeland reist is een verbranding vaak snel opgelopen.

Voor de koele avonden en “hikes” in de bergen adviseren we een fleecetrui, sjaal en muts. Daarnaast dien je ook rekening te houden met regen. Een wind- en waterdichte jas, poncho en/of bescherming voor je rugzak zijn onmisbaar.

 

 

Geen kleding, maar onmisbaar in je bagage
Nieuw-Zeeland staat bekend om de vriendelijke dierenwereld. Er zijn vrijwel geen ‘enge’ beestjes te vinden, maar we kunnen niet om de beruchte zandvlieg (sandfly) heen. Deze kleine insecten hebben een venijnige beet en hun aanwezigheid kan een mooi moment flink verstoren. Zorg dan ook dat je insectenspray bij je hebt, of van top tot teen bedekt bent wanneer je in een vochtig (kust)gebied bent.

Tevens is het altijd verstandig om een kleine reisapotheek mee te nemen wanneer je op reis gaat. Er kan altijd iets gebeuren met je gezondheid in een vreemd land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belangrijkste kleine hulpmiddelen zoals jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping en indien van toepassing een middel tegen reisziekte.

Toch iets vergeten? Geen zorgen, Nieuw-Zeeland is een modern land en ingesteld op toeristen. Alle noodzakelijke spullen zijn ook op bestemming nog te koop.

Meer praktische informatie over reizen naar Nieuw-Zeeland vind je hier.

Wil je graag advies over jouw wandelbenodigdheden, klik dan hier voor een afspraak bij 1 van onze specialisten.

Want……

De beste voorbereiding voor buiten begint bij ons binnen!